viernes, 7 de abril de 2017

AS NOSAS MASCOTAS: cans

Pechamos o proxecto "As nosas mascotas" con cans. Ollade que diferentes!

Luna

Lolo

Lucas

Yara e Zuma

Princesa

Runa

Mini


Trufa

Eli

Candela

Jorge

Lucas

Yoda

Laika

Coco

Tomi

Gracias a Daniel, Carlos, Pablo, Mateo Díez, Eiker, Noa Bugallo, Alba Benítez, Mateo Berdeal, Duarte, Martín, Noa López, Noa Vázquez, Guillermo, Sabela Vázquez, Carla, Alba Bra e as súas familias!



jueves, 6 de abril de 2017

AS NOSAS MASCOTAS: gatos

Aquí temos algunhas fotos que acompañaron as exposición das mascotas. Nesta ocasión, de fermosos gatos. Desfutádeas!

Zuly

Punky

Michi


Miki

Michi

Gracias a Asier, Noa Babío, Emma, Sabela Brito, Milenia e as súas familias!

miércoles, 5 de abril de 2017

AS NOSAS MASCOTAS: coellos, peixes e tartarugas

Iniciamos novo proxecto, este adicado as nosas mascotas. Contestamos ás seguintes preguntas sobre as que despois falamos a través da exposición:

  • Que animal é?
  • Como se chama?
  • Cal é a súa idade?
  • Que come?
  • Que cousas se precisan para coidalo?
  • Como é?
  • Cres que unha mascota é un xoguete? Explica.

 Xa sei que en clase vimos vídeos e máis fotos pero seleccionarei algunhas:

Julieta

Saltarín, Naranjito, Riqui e Roco

Lula



Amorosita e Espabilada

Gracias a Sofía, Elena, Candela, Yago e as súas familias!

lunes, 3 de abril de 2017

OS ANIMAIS 6

Acabamos co proxecto "Os animais" co cervo, o Coello Toi, o can e o Dálmata.

CERVO
  • Onde vive?: Nas zonas boscosas do Hemisferio Norte.
  • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
  • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Hervíboro (aliméntase de follas, herba, raíces, líquens e musgos).
  • É: Salvaxe.
  • Como se despraza?: A catro patas, camiñando.
  • Como ten cuberto o corpo?: De pelo curto.
  • Outros datos interesantes:
    • Só os machos teñen cornos.
    • Na primavera cáenlle os cornos e vólvenlles medrar pasados uns 50 días.




video


video



COELLO TOI
  • Onde vive?: En todo o mundo, agás na Antártida.
  • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
  • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Herbívoro.
  • É: Salvaxe ou doméstico.
  • Como se despraza?: Coas súas 4 patas.
  • Como ten cuberto o corpo?: De pelo fino.
  • Outros datos interesantes:
    • As cordas vogais son moi rudimentarias polo que o coello pode ser considerado un animal mudo.



CAN E DÁLMATA
  • Onde vive?: En todas as partes do mundo, o Dálmata procede de Grecia.
  • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
  • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Carnívoro.
  • É: Doméstico.
  • Como se despraza?: Camiñando.
  • Como ten cuberto o corpo?: De pelo.
  • Outros datos interesantes:
    • Existen case 800 razas diferentes.
    • Os Dálmatas nacen sen manchas, cando cumpren dous meses comezan a saírlles ata que teñen un ano, e a partires de aí as manchas non cambian.



    • Las imágenes y vídeos empleados aquí han sido extraídas por mis alumnos/as de diversas páginas y blogs, en caso de encontrarse alguna de ellas protegida por derechos de autor será eliminada en cuanto me sea comunicado.

    Gracias a Emma, Milenia, Guillermo, Eiker e as vosas familias pola vosa estupenda investigación!

domingo, 2 de abril de 2017

OS ANIMAIS 5

Continuamos co proxecto "Os animais". Esta vez o elefante, a xirafa e o oso panda:


ELEFANTE
  • Onde vive?: África e Asia.
  • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
  • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Herbívoro.
  • É: Salvaxe.
  • Como se despraza?: Coas súas patas, camiñando.
  • Como ten cuberto o corpo?: Del pel e algúns pelos.
  • Outros datos interesantes:
    • É un animal de gran tamaño.




XIRAFA

  • Onde vive?: África.
  • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
  • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Herbívoro.
  • É: Salvaxe.
  • Como se despraza?: Coas súas patas, camiñando.
  • Como ten cuberto o corpo?: De pelo.
  • Outros datos interesantes:
    • É a máis alta de todas as especies de animais terrestres e o seu pescozo pode chegar aos dous metros.

OSO PANDA
  • Onde vive?: China.
  • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
  • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Herbívoro.
  • É: Salvaxe.
  • Como se despraza?: Coas súas patas, camiñando.
  • Como ten cuberto o corpo?: De pelo branco e negro.
  • Outros datos interesantes:
    • Ten zarpas con 6 dedos.
    • O seu nome significa en chinés "gran oso gato".
video

  • Las imágenes y vídeos empleados aquí han sido extraídas por mis alumnos/as de diversas páginas y blogs, en caso de encontrarse alguna de ellas protegida por derechos de autor será eliminada en cuanto me sea comunicado.

Gracias a Sabela Vázquez, Noa Vázquez e Elena e as vosas familias pola vosa estupenda investigación!

jueves, 30 de marzo de 2017

OS ANIMAIS 4

Esta vez vimos con aves!

FLAMENCO AMERICANO
  • Onde vive?: Antillas, Caribe, Yucatán, Galápagos.
  • Clasifícase como: Vertebrado: ave.
  • Segundo a súa reprodución é: Ovíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Omnívoro.
  • É: Salvaxe.
  • Como se despraza?: Voando, camiñando ou nadando.
  • Como ten cuberto o corpo?: De plumas.
  • Outros datos interesantes:
    • As crías son grises.
    • Durmen á pata coxa.





PAVO REAL
  • Onde vive?: India, Sri Lanka, Pakistán.
  • Clasifícase como: Vertebrado: ave.
  • Segundo a súa reprodución é: Ovíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Omnívoro.
  • É: Salvaxe ou doméstico (ás veces viven en xardíns).
  • Como se despraza?: Camiñando ou voando.
  • Como ten cuberto o corpo?: De plumas.
  • Outros datos interesantes:
    • Os machos teñen unha cola con máis de 100 plumas.
    • Constrúe o niño no chan, fai un burato pouco profundo e tápao con follas.


video



LORO
  • Onde vive?: Brasil, Australia, Guinea.
  • Clasifícase como: Vertebrado: ave.
  • Segundo a súa reprodución é: Ovíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Herbívoro.
  • É: Salvaxe ou doméstico.
  • Como se despraza?: Voando ou camiñando.
  • Como ten cuberto o corpo?: De plumas.
  • Outros datos interesantes:
    • É un animal moi intelixente, imita a linguaxe humana.




  • Las imágenes y vídeos empleados aquí han sido extraídas por mis alumnos/as de diversas páginas y blogs, en caso de encontrarse alguna de ellas protegida por derechos de autor será eliminada en cuanto me sea comunicado.

Gracias a Noa Bugallo, Alba Benítez, Pablo e as vosas familias pola vosas interesantes aportacións!

    miércoles, 29 de marzo de 2017

    OS ANIMAIS 3

    Hoxe, no proxecto "Os animais" expusemos algúns mariños. Falámosvos deles a continuación:

    TIBURÓN-TOURO E TIBURÓN BRANCO
    • Onde vive? Nos océanos, hai moitos tiburóns en Australia.
    • Clasifícanse como: Vertebrados: peixes.
    • Segundo a súa reprodución son: Os tiburóns poden ser ovíparos, vivíparos (coma o Tiburón-Touro) ou ovovivíparos (coma o Tiburón branco, que pon ovos pero permanecen dentro do corpo da femia ata que a cría está completamente desenvolvida e sae).
    • Segundo a súa alimentación son: Carnívoros.
    • Son: Salvaxes.
    • Como se desprazan?: Nadando.
    • Como ten cuberto o corpo?: A súa pel está formada por millóns de diminutas escamas con forma de dentes, chamádas dentículos dérmicos. 
    • Outros datos interesantes:
      • Teñen 3 aletas e 3 filas de dentes moi afiados.
      • O tiburón branco pode medir ata 7 metros.

    Imaxe do Tiburón Branco

     Imaxes do Tiburón-Touro


    video


    CENTOLO
    • Onde vive?: No Océano Atlántico.
    • Clasifícase como: Invertebrado: artrópodo: crustáceo.
    • Segundo a súa reprodución é: Ovíparo.
    • Segundo a súa alimentación é: Omnívoro.
    • É: Salvaxe.
    • Como se despraza?: Camiñando, coas súas patas.
    • Como ten cuberto o corpo?: Cun caparazón (exoesqueleto).
    • Outros datos interesantes:
      • Cómese.





    • Las imágenes y vídeos empleados aquí han sido extraídas por mis alumnos/as de diversas páginas y blogs, en caso de encontrarse alguna de ellas protegida por derechos de autor será eliminada en cuanto me sea comunicado.

    Gracias a Martín, Carlos, Daniel e as vosas familias pola vosas interesantes aportacións!

    martes, 28 de marzo de 2017

    OS ANIMAIS 2

    Este apartado do proxecto "Os animais" vai adicado aos felinos, que foron moitos!
    GATO
    • Onde vive?: En case todas as partes do mundo.
    • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
    • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
    • Segundo a súa alimentación é: Carnívoro.
    • É: Salvaxe ou doméstico.
    • Como se despraza?: Andando, sobre as súas patas.
    • Como ten cuberto o corpo?: De pelo
    • Outros datos interesantes:
      • Tamén os hai sen pelo.


    GUEPARDO
    • Onde vive?: Na sabana africana.
    • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
    • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
    • Segundo a súa alimentación é: Carnívoro.
    • É: Salvaxe.
    • Como se despraza?: Andando ou correndo, sobre as súas patas.
    • Como ten cuberto o corpo?: De pelo, con manchas negras.
    • Outros datos interesantes:
      • É o animal máis rápido da Terra.
      • Emprega a cola para equilibrarse.
      • Non é capaz de trepar ás árbores.















    video


    video


    LEÓN
    • Onde vive?: Na sabana africana.
    • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
    • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
    • Segundo a súa alimentación é: Carnívoro.
    • É: Salvaxe.
    • Como se despraza?: Andando ou correndo sobre as súas patas.
    • Como ten cuberto o corpo?: De pelo
    • Outros datos interesantes:
      • A nai é a que caza.

    video


    TIGRE
    • Onde vive?: Na xungla, en Asia.
    • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
    • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
    • Segundo a súa alimentación é: Carnívoro.
    • É: Salvaxe.
    • Como se despraza?: Andando.
    • Como ten cuberto o corpo?: De pelo laranxa, con raias negras.
    • Outros datos interesantes:
      • Poden chegar a pesar 250 kg.
      • Poden saltar ata 5m.
      • Están en perigo de extinción.
      • Viven entre 20 e 26 anos.







    LINCE IBÉRICO
    • Onde vive?: Na Península Ibérica: España e Portugal.
    • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
    • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
    • Segundo a súa alimentación é: Carnívoro.
    • É: Salvaxe.
    • Como se despraza?: Andando, sobre as súas patas.
    • Como ten cuberto o corpo?: De pelo.
    • Outros datos interesantes:
      • Atópase en perigo de extinción.
      • A súa principal alimentación son os coellos.
      • Pode vivir ata os 13 anos.



    • Las imágenes y vídeos empleados aquí han sido extraídas por mis alumnos/as de diversas páginas y blogs, en caso de encontrarse alguna de ellas protegida por derechos de autor será eliminada en cuanto me sea comunicado.

    Gracias a Asier, Candela, Yago, Sofía, Mateo Berdeal, Carla e as vosas familias pola vosa xenial investigación!