martes, 28 de marzo de 2017

OS ANIMAIS 2

Este apartado do proxecto "Os animais" vai adicado aos felinos, que foron moitos!
GATO
  • Onde vive?: En case todas as partes do mundo.
  • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
  • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Carnívoro.
  • É: Salvaxe ou doméstico.
  • Como se despraza?: Andando, sobre as súas patas.
  • Como ten cuberto o corpo?: De pelo
  • Outros datos interesantes:
    • Tamén os hai sen pelo.


GUEPARDO
  • Onde vive?: Na sabana africana.
  • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
  • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Carnívoro.
  • É: Salvaxe.
  • Como se despraza?: Andando ou correndo, sobre as súas patas.
  • Como ten cuberto o corpo?: De pelo, con manchas negras.
  • Outros datos interesantes:
    • É o animal máis rápido da Terra.
    • Emprega a cola para equilibrarse.
    • Non é capaz de trepar ás árbores.















video


video


LEÓN
  • Onde vive?: Na sabana africana.
  • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
  • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Carnívoro.
  • É: Salvaxe.
  • Como se despraza?: Andando ou correndo sobre as súas patas.
  • Como ten cuberto o corpo?: De pelo
  • Outros datos interesantes:
    • A nai é a que caza.

video


TIGRE
  • Onde vive?: Na xungla, en Asia.
  • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
  • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Carnívoro.
  • É: Salvaxe.
  • Como se despraza?: Andando.
  • Como ten cuberto o corpo?: De pelo laranxa, con raias negras.
  • Outros datos interesantes:
    • Poden chegar a pesar 250 kg.
    • Poden saltar ata 5m.
    • Están en perigo de extinción.
    • Viven entre 20 e 26 anos.







LINCE IBÉRICO
  • Onde vive?: Na Península Ibérica: España e Portugal.
  • Clasifícase como: Vertebrado: mamífero.
  • Segundo a súa reprodución é: Vivíparo.
  • Segundo a súa alimentación é: Carnívoro.
  • É: Salvaxe.
  • Como se despraza?: Andando, sobre as súas patas.
  • Como ten cuberto o corpo?: De pelo.
  • Outros datos interesantes:
    • Atópase en perigo de extinción.
    • A súa principal alimentación son os coellos.
    • Pode vivir ata os 13 anos.



  • Las imágenes y vídeos empleados aquí han sido extraídas por mis alumnos/as de diversas páginas y blogs, en caso de encontrarse alguna de ellas protegida por derechos de autor será eliminada en cuanto me sea comunicado.

Gracias a Asier, Candela, Yago, Sofía, Mateo Berdeal, Carla e as vosas familias pola vosa xenial investigación!

No hay comentarios:

Publicar un comentario