FOLLADO
Bótaslle salsa de tomate á lámina de follado, unha capa de queixo e outra capa de salsa de tomate. Despois dúas capas de xamón cocido. Mentras estás facendo isto, debes ir prequecendo o forno a180°C.
Posteriormente, tapas o follado e cun garfo presionas cara abaixo os poucos para que pareza unha empanada.
Vernízalo con ovo e metes o follado no forno arredor de media hora a 180°C.
Cando estea feito, déixao repousar 10 minutos e xa podes comelo!
EMPANADILLAS
Para poder facer as empanadillas, precisas pasar ovos por auga e pochar cebolas. Para pochar as cebolas tes que fritilas a lume lento durante 20 minutos.
Cando os ovos e as cebolas estean listos, fas unha mestura con eles e con atún e salsa de tomate.
Despois colles as obleas e bótaslle un pouco desta mestura e despois tápalas co garfo dándolle forma de empanadillas.
A continuación, pos as empanadillas no forno 20 minutos e déixalas repousar 10 minutos.
Lembra que é moi importante lavar previamente as mans!
Álex.
PD: podedes animarvos a mandarme máis receitas e publicareinas no blog. Dicídelle a Álex se vos animastes a facer algunha das súas receitas... Teñen unha pinta estupenda e seguro que está todo riquísimo!
INGREDIENTES:
ResponderEliminarHarina 450 gr
Azucar 140 gr
mantequilla 250gr
huevos 2 ud
Mezclamos la mantequilla con el azúcar
Mezclamos
Añadimos os ovos
Mezclamos
Añadimos pouco a pouco fariña tamizada
Amasamos coas as mans
Unha vez compacta embolbemola en papel film con forma de bola
e deixamola na nevera minimo 1 hora
Partimos a bola por a mitad
Con axuda dun rodillo amasamos
Con moldes damoslle forma
No forno a 170 grados 15 min asta que estén doradas
Gracias, Mateo! Subirei a receita o venres como unha
Eliminarentrada no blog, xunto coa foto que me mandastes ao móbil. Teñen que estar deliciosas esas galletas!