viernes, 27 de marzo de 2020

Receitas de Álex

FOLLADO
Bótaslle salsa de tomate á lámina de follado, unha capa de queixo e outra capa de salsa de tomate. Despois dúas capas de xamón cocido. Mentras estás facendo isto, debes ir prequecendo o forno a180°C.
Posteriormente, tapas o follado e cun garfo presionas cara abaixo os poucos para que pareza unha empanada.
Vernízalo con ovo e metes o follado no forno arredor de media hora a 180°C.
Cando estea feito, déixao repousar 10 minutos e xa podes comelo!



EMPANADILLAS
Para poder facer as empanadillas, precisas pasar ovos por auga e pochar cebolas. Para pochar as cebolas tes que fritilas a lume lento durante 20 minutos.
Cando os ovos e as cebolas estean listos, fas unha mestura con eles e con atún e salsa de tomate. 
Despois colles as obleas e bótaslle un pouco desta mestura e despois tápalas co garfo dándolle forma de empanadillas.
A continuación, pos as empanadillas no forno 20 minutos e déixalas repousar 10 minutos.



Lembra que é moi importante lavar previamente as mans!

Álex.

PD: podedes animarvos a mandarme máis receitas e publicareinas no blog. Dicídelle a Álex se vos animastes a facer algunha das súas receitas... Teñen unha pinta estupenda e seguro que está todo riquísimo!

2 comentarios:

  1. INGREDIENTES:
    Harina 450 gr
    Azucar 140 gr
    mantequilla 250gr
    huevos 2 ud

    Mezclamos la mantequilla con el azúcar

    Mezclamos

    Añadimos os ovos

    Mezclamos

    Añadimos pouco a pouco fariña tamizada

    Amasamos coas as mans

    Unha vez compacta embolbemola en papel film con forma de bola

    e deixamola na nevera minimo 1 hora

    Partimos a bola por a mitad

    Con axuda dun rodillo amasamos

    Con moldes damoslle forma

    No forno a 170 grados 15 min asta que estén doradas

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias, Mateo! Subirei a receita o venres como unha
      entrada no blog, xunto coa foto que me mandastes ao móbil. Teñen que estar deliciosas esas galletas!

      Eliminar